Британська розвідка розповіла про ризики для армії РФ, пов’язані із віссю навколо Куп’янська

Збройні сили України продовжують наступальні дії на Оріхівському та Куп'янському напрямках.

Про це в соцмережі Х (колишній Твіттер) повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Російські війська, які переважно складаються із підрозділів 58-ї загальновійськової армії та повітрянодесантних військ, прагнуть зупинити український контрнаступ на північному напрямку навколо Куп’янська, йдеться у зведенні.

Читайте також: Загарбники завдають ударів по прикордонню Харківщини, є руйнування та постраждалі

Експерти додали, що ворог, ймовірно, прагне послабити наступальні дії України, змусивши українську армію розділити сили між Оріховим і Куп’янськом.

«З огляду на те, що Росія має скромні здобутки поблизу Куп’янська з початку українського контрнаступу у червні, вона, швидше за все, прагне скористатися цим, продовжуючи постачати ресурси на цю вісь. Однак Росія ризикує розділити свої сили, намагаючись запобігти українському прориву», – вважають аналітики британського Міноборони.

Читайте також: На Лимансько-Куп'янському напрямку зосереджені 110 тисяч ворожих військ – речник ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка повідомила, що Росія використовує генератори диму, підводні бар’єри та системи ППО для захисту Кримського мосту.