Удар по авіабазі у Пскові був завданий з території РФ ― Буданов

Російська авіабаза “Крєсти” у Пскові була атакована безпілотниками, запущеними з території Росії.

Про це у коментарі виданню The War Zone повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, передає Укрінформ з посиланням на ГУР.

«Ми працюємо з території Росії», ― сказав він.

Буданов не уточнив кількість та тип застосованих бойових дронів.

Також керівник воєнної розвідки України не розповів, хто саме здійснив атаку ― співробітники ГУР чи партизани, яких курує українська спецслужба.

Читайте також: Розвідник про операції ГУР: Ми працюємо нестандартними методами

Водночас Буданов підтвердив, що внаслідок атаки було уражено чотири російські військово-транспортні борти Іл-76. «Два були знищені і два отримали серйозні пошкодження», ― зазначив він.

За його словами, на ці літаки націлились спеціально, оскільки РФ використовувала їх для перевезення військових вантажів та особового складу повітряно-десантних військ РФ.

Буданов розкрив деякі деталі удару: цілеспрямовано були атаковані паливні баки та важлива частина лонжерона крила, які розміщені у верхній частині Іл-76.

Читайте також: Ексголова фінської розвідки вважає удар по аеродрому у Пскові найуспішнішим за час війни

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на середу 30 серпня безпілотники атакували військовий аеродром у Псковській області, знищено чотири російські транспортні літаки Іл-76.

Екскерівник Головного управління військової розвідки Фінляндії Пекка Товері заявив, що вважає цей удар України по аеродрому Пскова найуспішнішим за весь час.