ВМС не підпускають кораблі РФ ближче, ніж на 100 морських миль до узбережжя - речник

Єдині новини

В Азово-Чорноморскому регіоні загалом перебувають близько 50 бойових одиниць російського флоту, окремо ще є кораблі прикордонників Росії.

Про це сказав речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«У принципі, ситуація є сталою, до 50-ти бойових одиниць у них перебуває в Азово-Чорноморському регіоні плюс ті кораблі, які входять до складу прикордонної служби РФ», – сказав він.

Водночас речник ВМС додав, що дещо зменшилося вороже угрупування за рахунок того, що деякі одиниці перебувають на ремонті «після інцидентів, які з ними відбулися».

Плетенчук зауважив, що загрози висадки ворожого десанту з моря для України немає.

«Берегові ракетники та артилеристи ВМС не підпускають ворожі кораблі на ближче, ніж на 100 морських миль до нашого південного узбережжя», – зауважив речник.

Читайте також: У Чорному та Азовському морях російських ракетоносіїв немає

Крім того, він розповів, що для вивезення краденої української продукції з тимчасово окупованої території росіяни використовують так званий «тіньовий флот», який не виходить у міжнародні порти, а заходить у порти Бердянська і Маріуполя, навантажується і потім перевантажують у російських портах.

Як повідомлялося, у мережі з’явилися нові супутникові знімки з баржами в районі незаконно збудованого російськими загарбниками Кримського мосту, за допомогою яких, ймовірно, хочуть захистити конструкцію від українських морських дронів.