Маляр пояснила, чому не варто очікувати швидких дій Сил оборони на півдні

Збройні сили України продовжують наступальні дії на Мелітопольському і Бердянському напрямках, але не варто очікувати від них швидких дій.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"ЗСУ продовжують наступальні дії на Мелітопольському і Бердянському напрямках. Ворог на південному напрямку добре укріпився і мінами, і бетоном. Вони підтягують туди свої професійні підрозділи, десантників і техніку. Ведуться запеклі бої. Але наші військові дуже ефективно знищують цю техніку", - розповіла Маляр.

Читайте також: Маляр – про Куп'янський напрямок: Усі бої минулого тижня закінчилися поразкою ворога

Минулого тижня, за її словами, на південному напрямку ЗСУ знищили 18 ворожих танків, 29 бойових броньованих машин, артилерійські системи і міномети і навіть один гелікоптер, а також знищена спеціальна техніка і засоби ППО.

"Тобто ворог на південному напрямку не може повноцінно здійснювати оборону. Наші ЗСУ потужно його ослаблюють, щоб рухатися вперед", - сказала заступниця міністра оборони.

Однак, зауважила вона, швидких дій тут не може бути, бо зіткнулися у двобої потужні сили, і не можна недооцінювати ворога. "Вони мають перевагу і в повітрі, і в озброєнні, і в кількості особового складу. Проте українські військові здійснюють потужні наступальні і оборонні дії", - підкреслила Маляр.

Читайте також: Інформація про загиблих українських військових є державною таємницею - Маляр

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби відбулось понад 25 бойових зіткнень з ворогом, наступальна операція ЗСУ триває.