ISW пояснив, чому Пригожин утримується від коментарів про війну в Україні

Ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин продовжує коментувати діяльність свого угруповання в Африці, щоб залишатися активним в інформаційному просторі, проте утримується від коментарів щодо війни в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють експерти Інституту вивчення війни (ISW) у новому звіті.

В ISW пишуть, що Пригожин використовує обмежені публічні звернення для зосередження на підтримці інтересів ПВК на Африканському континенті замість того, щоб коментувати ситуацію в Україні або звіти про діяльність угруповання у РФ та Білорусі. На думку експертів, це вказує на те, що він дотримується накладених обмежень на свою участь, навіть у випадку із риторикою, у війні в Україні.

Кілька російських та білоруських інсайдерських джерел заявили 15 серпня, що наразі ходять чутки про нібито перехід командування ПВК «Вагнер» до ПВК «Редут» міноборони Росії, які не відповідають дійсності.

Читайте також: Наєв не виключає можливості застосування ПВК «Вагнер» на прикордонні Польщі та Литви

Інсайдерські джерела назвали такі чутки «мрією» російського оборонного відомства і заперечили перехід будь-яких командирів ПВК «Вагнер» до угруповання «Редут», які натомість продовжують виконувати завдання у складі приватної військової компанії Пригожина.

Пов’язані із «Вагнером» джерела і сам Пригожин раніше різко критикували «Редут» на тлі напруженості у відносинах між «Вагнером» та Міноборони Росії під час боїв за Бахмут.

Читайте також: Історія протистояння Пригожина і Шойгу не закінчилася – ГУР

Експерти Інституту вважають, що різка реакція багатьох каналів, пов’язаних з ПВК Пригожина, про перехід командування до «Редуту» свідчить, що джерела «Вагнера» все ще зацікавлені у підриві діяльності різних органів, пов’язаних із міноборони РФ.

Як повідомляв Укрінформ, Російська Федерація, ймовірно, вже не фінансує російську ПВК «Вагнер».