Зеленський подякував піротехнікам, які очищують землю від слідів російського терору

Відео

Минулої доби по всій країні працювали 133 піротехнічні розрахунки, найбільше – у Херсонській, Харківській та Донецькій областях.

Про це Володимир Зеленський сказав у  відеозверненні, передає Укрінформ.

"Минулої доби по всій країні працювали 133 піротехнічні розрахунки. Найбільше – у Херсонській, Харківській, Донецькій областях. Дякую вам – кожному й кожній, хто очищує українську землю від слідів російського терору", - сказав Президент.

Відео: ОП

Глава держави нагадав, що наразі близько 174 тисяч квадратних кілометрів території України є потенційно небезпечними через міни та боєприпаси, що не розірвалися.

"Україна потребує й техніки від партнерів, і дуже важливо – створення виробничої бази в Україні, щоб ми могли очистити нашу землю від російських мін. І це завдання треба виконати не за десятиліття, а за роки", - сказав Зеленський.

Читайте також: Азербайджан надасть Україні новий пакет допомоги для розмінування

Він підкреслив: що більше в нас буде машин і спеціальних дронів для розмінування, то активніше ми зможемо повертати безпеку.

Як повідомляв Укрінформ, партнери України вже підтвердили, що до кінця року нададуть 244 млн дол. на розмінування, а у США узгоджують виділення ще 84 млн дол. для підтримки приватного оператора, який працюватиме в нашій країні.

Фото: ОП