Сполучені Штати планують продовжувати міжнародні переговори щодо поставок зброї в Україну

Сполучені Штати продовжуватимуть переговори з Україною, а також із союзними країнами й партнерами про те, що необхідно ЗСУ зараз та в подальшій перспективі, а також як забезпечити ці поставки.

Про це заявив у четвер під час пресбрифінгу в Пентагоні речник оборонного відомства США генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«З точки зору можливостей, які знадобляться їм надалі, ми будемо продовжувати обговорення з українцями та нашими союзниками й партнерами», - зауважив представник оборонного відомства США.

Він також нагадав, що після ревізії витрат Пентагону вивільнилися додаткові $6,2 мільярда на забезпечення підтримки України. За його словами, ці гроші залишатимуться доступними для виділення траншів і після завершення 2023 фінансового року (після 30 вересня – ред.).

Райдер наголосив, що в адміністрації США «залишаються впевненими, що зможуть продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно».

Читайте також: У Пентагоні прокоментували підготовку до навчань українських пілотів на F-16

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією американських ЗМІ, адміністрація Байдена планує представити Конгресу США свій запит щодо додаткового фінансування військової та іншої допомоги Україні.