Росія знову запустила фейк про «стрілянину на ураження» на блокпостах - Нацгвардія

Російські пропагандистські медіа знову поширюють нібито документ про наказ особовому складу однієї з військових частин Нацгвардії України застосовувати зброю на ураження на блокпостах, який вже з'являвся у квітні 2023 року і був спростований.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба НГУ, передає кореспондент Укрінформу.

«Серед ворожих пропагандистських медіа знову поширюється документ, у якому командир військової частини 3056 НГУ нібито наказує особовому складу «застосовувати зброю на ураження» на блокпостах. Також у цьому «документі» йдеться про організацію цілодобового патрулювання та «вогневих точок з метою виявлення ухилянтів від мобілізації та українських військових, які самовільно покинули бойові позиції». Наказ нібито виданий 28 липня 2023 року», - йдеться у повідомленні.

У НГУ уточнили, що це - точно такий «документ», який уже був розповсюджений у квітні цього року у Телеграм-каналах РФ, і що змінилася лише дата.

Читайте також: Росіяни запустили ІПСО щодо поширення гепатиту серед українських захисників

«Ще у квітні фахівці проєкту «StopFake» уважно розглянули «документ» та встановили, що це підробка. Є багато безглуздих помилок, які (росіяни – ред.) не виправили навіть цього разу», - зазначається у дописі.

Як повідомлялося, 17 липня у громадській організації «Харківський антикорупційний центр» (ХАЦ) заявили, що роспропаганда поширює фейк про те, що Україна за допомогою Інтерполу мобілізує чоловіків за кордоном.