Держдеп про знищення зерна: Ударами по Україні РФ фактично цілить по всьому світу

Сполучені Штати сприймають повітряні атаки РФ на інфраструктуру збереження й транспортування зерна в Україні як спрямовані проти багатьох країн світу.

Таку позицію висловив на брифінгу у Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми бачили, як президент Путін минулого тижня – і це було явним пропагандистським кроком – оголосив, що він відправить десь 25-50 тисяч тонн зерна до африканських країн. Що ж, лише після припинення Чорноморської зернової ініціативи внаслідок ударів Росії було знищено 180 тисяч тонн зерна в Україні, у тому числі 40 тисяч тонн лише за останні 24 години», - зауважив представник Держдепу.

Читайте також: Атаками по дунайських портах росіяни зіпсували 40 тисяч тонн зерна - Кубраков

Він підкреслив, що атаки росіян націлені на зернову інфраструктуру, а також на інфраструктуру судноплавства та завдають шкоди не лише Україні, а й багатьом іншим країнам, зокрема тим, що розвиваються і чиє виживання залежить від експорту зернових.

Тож, підкреслив речник Держдепартаменту, Росія «не просто цілить по українцях, вона фактично цілить по всьому світу».

Читайте також: Франція звинуватила Росію у створенні загрози для глобальної продовольчої безпеки

Як повідомляв Укрінформ, Росія за допомогою іранських дронів у середу атакувала інфраструктуру портів Дунайського кластера. Пошкоджено майже 40 тисяч тонн продукції, яку очікували країни Африки, Китай, Ізраїль.