Міністри оборони США й Канади обговорили питання допомоги Україні

Новопризначений міністр оборони Канади Біл Блер та очільник Пентагону Ллойд Остін обговорили низку питань, зокрема подальшу підтримку України.

Як повідомляє Укрінформ, про це Блер написав у Твіттері.

“Сполучені Штати - наш найближчий друг і союзник, тож я провів розмову з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Ми обговорили нашу роботу з модернізації Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки, допомогу Україні, солідарність із союзниками по НАТО й підтримку вільного, відкритого та інклюзивного Індо-Тихоокеанського регіону”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, минулого тижня прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо провів зміни в уряді, серед інших призначивши й нового міністра оборони. Раніше Біл Блер очолював міністерство громадської безпеки.

Читайте також: Пентагон підтвердив рішучість підтримувати Україну в контрнаступі

Нагадаємо, Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки - це об'єднана система аерокосмічної оборони США та Канади. Її завданнями є контроль повітряного та навколоземного простору, попередження про повітряний або ракетний напад, протиповітряна та протиракетна оборона. Штаб-квартира і командний центр організації розташовані на американській авіабазі Петерсон у штаті Колорадо.