Нікого на Заході не має хвилювати, що думає Путін про військові плани України - Ден Райс

Ексклюзив

Нікого на Заході не має хвилювати, що думає президент Російської Федерації про ті чи інші військові плани України.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав колишній спеціальний радник головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного Ден Райс, який нині обіймає посаду президента Американського університету Київ.

«Моя перша думка: «Кого хвилює, що думає Путін?» А відповідь тут проста: треба вбивати або захоплювати в полон кожного загарбника, аж поки Україна не відновить кордони 1991 року. Інакше, за що воюють українські війська?», – заявив Ден Райс, підтримавши нещодавній коментар головкома щодо планів деокупувати Крим на фоні занепокоєнь, які в приватному порядку висловлювали деякі західні політики щодо того, як Путін може відреагувати, коли українські війська увійдуть на півострів.

На його думку, «справжніх лідерів» не має залякати агресор з ядерною зброєю.

«Якщо якийсь політик на Заході надмірно стурбований тим, що робитиме Путін, якщо він програє війну, яку сам же і розпочав, то цьому політику потрібно переглянути рід своїх занять», - зауважив колишній спецрадник Залужного.

За його словами, інакше майбутнє визначене: гноблення. «Захід був надмірно стурбований реакцією Путіна на кожне рішення і турбувався про «ескалацію». І зрозуміло, хто тут агресор. А всі агресори повинні боятися, що реакція Заходу буде надзвичайно потужною, допоки загарбник не буде вигнаний», - підсумував Райс.

Читайте також: Ден Райс розповів, що саме вплинуло на рішення США надати Україні касетні боєприпаси

Як повідомлялося, головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний заявив у інтерв’ю Washington Post, що він твердо налаштований розпочати звільнення Криму від російської окупації, як тільки для цього з’являться відповідні можливості.