У Чорному морі Росія тримає ракетоносій із п’ятьма «Калібрами»

Росія тримає у Чорному морі на бойовому чергуванні один ракетоносій із п’ятьма крилатими ракетами типу «Калібр».

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Залишається у морі малий ракетний корабель, який здійснював атаку, використавши три ракети, зараз він на своєму борту має п'ять», - поінформувала вона.

Гуменюк висловила думку, що цілком імовірно, що до цього ракетоносія можуть «підтягнутися» й інші, оскільки вони споряджалися, поновлювали запаси в пунктах базування і можуть бути долучені до бойового чергування протягом 2-3 годин.

Водночас речниця повідомила, що наразі російські кораблі не є активними в навігації, оскільки «усвідомлюють, що досить потужно заміноване територіальне море».

За її словами, основна навігація російських сил у морі зараз зосереджена на тому, щоб з азовських портів мародерити те, що можна вивезти, зокрема і зерно.

«Якщо будуть виявлені військові цілі, які прямуватимуть до портів Росії, то, як то кажуть, ми знаємо, що робити, маємо відповідне розпорядження і будемо реагувати відповідно до прийнятого рішення», - наголосила Гуменюк.

Читайте також: Били у дві хвилі: Гуменюк про ракетний обстріл зернового термінала на Одещині

Як повідомлялося, Міністерство оборони України розглядатиме з 21 липня 2023 року всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря у напрямку морських портів Російської Федерації та українських морських портів, що знаходяться на тимчасово окупованій Росією території України, як військові цілі.