Росіяни обстріляли дев'ять громад Сумщини, за добу понад 200 вибухів

Протягом минулої доби російські агресори 32 рази обстріляли прикордонні громади Сумської області.

Як передає Укрінформ, про це Сумська ОВА, повідомляє у Фейсбуку.

«Протягом дня росіяни здійснили 32 обстріли прикордоння. Зафіксовано 209 вибухів. Обстрілів зазнали Новослобідська, Білопільська, Краснопільська, Юнаківська, Есманська, Середино-Будська, Великописарівська, Путивльська та Хотінська громади».

Новослобідська громада зазнала мінометного та артилерійського обстрілів (три та п’ять вибухів відповідно).

По Юнаківській громаді ворог також бив з артилерії (15 вибухів) та мінометів (чотири вибухи), окрім того, зафіксовано обстріл з АГС (29 вибухів).

Краснопільську громаду обстріляли з мінометів (25 вибухів, одна міна не розірвалася) та артилерії (13 вибухів). Також вона зазнала авіаудару некерованими ракетами, внаслідок чого пошкоджено приміщення агрофірми.

Читайте також: Війська РФ вночі атакували «Шахедами» Суми - є влучання в оздоровчий заклад

З території РФ по Білопільській громаді здійснили сім пострілів з танка. Також вона зазнала мінометних обстрілів (38 вибухів).

В Есманській громаді зафіксовано дев’ять вибухів унаслідок обстрілу з артилерії та два розриви мінометних мін здійснено по території громади.

Великописарівська громада - вісім артилерійських вибухів, пошкоджено лінію електропередач.

Середино-Будська громада зазнала обстрілу з АГС (31 вибух).

Читайте також: Ворог за добу 19 разів обстріляв Сумщину: пошкоджені будинки, ЛЕП, газопровід

На територію Путивльської громади росіяни скинули сім мін. А по Хотінській громаді били з артилерії (чотири вибухи) та мінометів теж чотири вибухи).

Як повідомлялося, на Сумщині декілька тисяч жителів п’ятикілометрової прикордонної зони, де оголошена евакуація, написали заяви про відмову виїжджати.