Данія передала Україні шість дронів для розмінування

Відео

Міністр оборони України Олексій Резніков поінформував, що міноборони Данії передало дрони для розмінування в рамках пакету допомоги Україні.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Твіттері.

«Міністерство оборони Данії передало 6 дронів для розмінування в рамках пакету допомоги Україні. Ці безпілотники використовуються для нетехнічного обстеження територій, зокрема водойм, на наявність вибухонебезпечних предметів. Це останній інноваційний підхід до обстеження територій. Я вдячний нашим датським друзям та особливо своїм колегам», - написав міністр.

Як повідомлялося, Україна підписала з Данією меморандум про співробітництво у сфері відновлюваних джерел енергії, зокрема вітрової енергетики.

Читайте також: ППО і танки – сьогодні, літаки в майбутньому: як зброя союзників підсилила Україну у 2023 році

Данія започаткувала міжурядову енергетичну співпрацю з Україною в 2014 році. Відтоді програма значно змінилася. російське вторгнення в лютому 2022 року змусило дещо призупинити співпрацю.

Читайте також: Україна і Данія визначили пріоритети відновлення Миколаївської області

З початку повномасштабної війни Україні було надано короткострокову технічну допомогу через місцевий офіс підтримки, а також передано кілька великих партій енергетичного обладнання. Крім того, через УДЕПП було спрямовано 4 млн данських крон як початковий капітал, щоб підтримати ініціативу Енергетичного Співтовариства та сприяти подальшій стійкій роботі фонду.

Фото ілюстративне