Росіяни атакують старою технікою, нашпигованою вибухівкою – британська розвідка

У червні цього року було кілька повідомлень про використання армією РФ застарілої броньованої військової техніки, начиненої декількома тоннами вибухівки, зокрема саморобними вибуховими пристроями.

Про це у Твіттері повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

«Більшість російських саморобних вибухових пристроїв майже напевно здетонували, перш ніж досягти своєї цілі, завдяки поєднанню протитанкових мін і прямого вогню, що ставить під сумнів ефективність цих засобів», – пишуть аналітики.

Водночас у Міноборони Британії підкреслюють, що такі пристрої спричиняють надзвичайно сильні вибухи, що може мати психологічний вплив на супротивника.

Читайте також: У британській розвідці пояснили причини високих втрат особового складу армії РФ

Згідно зі звітом, швидше за все, екіпаж з нашпигованої вибухівкою техніки покидає її після налаштування на певний курс.

Більшість випадків застосування подібної тактики було зафіксовано в районі Мар’їнки Донецької області. До того ж, реєстрація такої техніки РФ почалась через кілька днів після підкріплення армії окупантів підрозділами з Чечні. Це може свідчити, що саме бійці чеченської армії започаткували новий спосіб експлуатації старої російської техніки, вважають експерти.

За їх словами, чеченські бійці вміють використовувати подібну техніку починаючи з чеченських воєн 1990-х років.

У розвідці додають, що чеченці, які воюють на боці України, також використовували подібні пристрої у січні 2023 року.

Читайте також: Британська розвідка підтверджує усунення російського генерала Суровікіна

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка повідомила, що після заколоту ватажка групи «Вагнер» Євгена Пригожина ряд російських генералів зник із публічного простору. Зокрема, замість генерала Сергія Суровікіна показали його заступника.

Фото ілюстративне