Канада передасть Україні новітні камери для дронів

Україна незабаром отримає від Канади новітні камери для безпілотних літальних апаратів. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили в офісі прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо за підсумками його участі в саміті НАТО у Вільнюсі. 

“Канада має намір продовжити військову допомогу та відповісти на прямий запит України, надавши додаткові камери для дронів”, - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що Канада також виділить 48,8 млн канадських дол. (близько 37,5 млн дол. США) на іншу військову допомогу Україні у рамках НАТО. 

“Ці кошти, на додачу до оголошених у квітні 34,6 млн дол., підтримають зусилля НАТО із надання Україні нелетальної практичної допомоги, зокрема передачу пального, обладнання для мостозведення, сухпайків та аптечок”, - заявили в офісі Трюдо.

Читайте також: Україна і Канада мають потужні домовленості щодо бронетехніки – Зеленський

Окрім цього, ще 2,7 млн канадських дол. (близько 2 млн дол. США) буде виділено на зміцнення кібернетичної оборони України “для підтримки зусиль із протидії шкідливій діяльності на тлі зростання кібернетичних ризиків й загроз”.

Як повідомляв Укрінформ, у середу відбулася зустріч Президента України Володимира Зеленського з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо на полях саміту НАТО.