Україна отримає західні винищувачі, але на це потрібен час - Лінкявічус

Колишній міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус прогнозує, що Україна отримає західну бойову авіацію, як раніше отримала іншу зброю, однак на це знадобиться певний час.

Таку думку Лінкявічюс висловив у інтерв’ю Укрінформу.

«Приклади, які ми щойно обговорили у випадку зі зброєю, показують, що це можливо: HIMARS надходять, Patriots надходять, тому й винищувачі надійдуть. Я сподіваюся, що не після контрнаступу, можливо, раніше, але це занадто велика ціна. Тому ми повинні про це чітко говорити. І боротися, але не здаватися», - сказав Лінкявічус.

Читайте також: Лінкявічюс розкритикував відмову Швейцарії передати Україні танки Leopard

Колишній міністр закордонних справ Литви констатував, що залишаються складнощі із довготривалим навчанням пілотів, важливим є також логістичний ланцюжок. Але ще одна проблема - це люди, які хочуть зберегти канали комунікації з Росією, зауважив дипломат. За його словами, «нам потрібен час, щоб змінити це мислення».

Читайте також: У Повітряних силах закликають міжнародних партнерів прискорити надання F-16

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив про зміщення графіку навчань українських пілотів на винищувачах F-16, через що, вірогідно, буде зміщено і дату передачі Україні винищувачів.