Зеленський присвоїв звання Героя України засновнику розвідгрупи «Бешкетники Сірка»

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію та присвоїв звання Героя України посмертно засновнику розвідгрупи “Бешкетники Сірка” 92-ої ОМБр Івану Щоголеву.

Відповідний Указ опубліковано на сайті Президента, передає Укрінформ.

“За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: присвоїти Івану Щоголеву посмертне звання Героя України та відзначити його орденом "Золота Зірка", — йдеться у тексті Указу.

У відповіді на петицію, що була зареєстрована 12 квітня, Володимир Зеленський також подякував “всім, хто долучився, за активну громадянську позицію” та зауважив, що питанням гідного відзначення кожного захисника і захисниці, які боронять Україну від російської агресії, приділяється велика увага.

Петицію, яку розмістили побратими загиблого, підтримали більше 27 тисяч українців.

Харків’янин Іван Щоголев (“Щегол”) загинув 25 березня 2023 року в ході виконання бойового завдання під час артобстрілу біля села Берестове на Харківщині. Захиснику було 24 роки.

Читайте також: Президент призначив Олександра Півненка командувачем Нацгвардії

З 2016 року він брав участь у російсько-українській війні. Воював у складі ДУК “Правий Сектор”, а згодом підписав контракт із ЗСУ.

Щегол служив у 92-й окремій механізованій бригаді імені кошового отамана Івана Сірка. Обіймав посаду головного сержанта розвідувального взводу. Заснував та очолив розвідгрупу «Бешкетники Сірка». За час служби Щегол неодноразово був відзначений командуванням нагородами. Зокрема, у квітні 2022 року отримав орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Фото: Офіс Президента