На Таврійському напрямку ворог 18 разів атакував позиції ЗСУ, переважно біля Мар’їнки

Протягом доби ворог 18 разів атакував позиції ЗСУ на Таврійському напрямку. Українські захисники знищили 156 окупантів, поранено - 135.

Про це повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони України Таврійського напрямку Валерій Шершень в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

«Протягом доби ворог 18 разів атакував позиції ЗСУ на цьому напрямку, при цьому бойові зіткнення припадають на Мар’їнку у кількості 13 атак. Та Авдіївку – 5 атак. Крім того. ворог здійснив 745 обстрілів, застосовуючи танки, реактивні системи залпового вогню та ствольну артилерію», - повідомив речник.

За його словами, на Авдіївському напрямку сили оборони продовжують утримувати наступ російських військ у районі Первомайського. По Авдіівці ворог додатково завдав удари дронами–камікадзе.

На Мар’їнському напрямку під ворожим вогнем артилерії наші захисники відбили всі атаки в районі міста Мар’їнка. Ворог проводив безуспішні наступальні дії в районі Новомихайлівки. За даними речника, на Запоріжжі ситуація не зазнала суттєвих змін за добу - противник зосереджується на утриманні зайнятих рубежів та недопущені просування наших ударних підрозділів.

Читайте також: На Бахмутському напрямку ЗСУ просунулися і повернули раніше захоплені території

Протягом доби на Таврійському напрямку було знищено - 156 окупантів, поранено 135, в полоні - 1 особа. Було знищено 28 одиниць озброєння та військової техніки противника. Зокрема, 6 танків, 5 одиниць бойових броньованих машин, 4 гармати та 6 ворожих складів боєприпасів.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 7 липня 2023 року ліквідували близько 232 тисяч 810 російських загарбників, і ще 510 осіб - за минулу добу.

Фото: Командування об'єднаних сил ЗСУ