Спецпредставник Китаю не повірив, що українці за допомогою Patriot збили «Кинджал»

Українські дипломати та міністр оборони Олексій Резніков заявили, що спецпредставник уряду Китаю з питань Євразії Лі Хуей не повірив, що військові ЗСУ завдяки ЗРК Patriot змогли збити російську гіперзвукову ракету «Кинджал».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Financial Times.

Лі Хуей відвідав Київ у середині травня, коли вже Україна збила кілька «Кинджалів». Проте українські дипломати заявили, що спецпредставник Китаю не повірив у те, що американські Patriot перехопили російські гіперзвукові ракети.

«Я запропонував, якщо є сумніви, ми готові надати докази», — сказав Резніков, додавши, що Лі залишив Київ, не ознайомившись із доказами.

Читайте також: Спецпосланець Пекіна спростував чутки про пропозиції КНР залишити Росії окуповані території України

Також у коментарі для Financial Times глава Міноборони заявив, що західні союзники Києва «фактично можуть побачити, чи працює їхня зброя, наскільки ефективно вона працює і чи потрібно її модернізувати».

«Для військової промисловості у світі не можна винайти кращого випробувального полігону, (ніж нині в Україні – ред.)», — додав Резніков.

Читайте також: Китай та російська війна проти України. Динаміка травня 2023

За його словами, боєприпаси з GPS-наведенням для артилерії, а також реактивні системи залпового вогню, такі як американські HIMARS, були «високоточними». Проте, додав він, потужні радіоелектронні системи Росії знаходили способи їх глушити. «Росіяни придумують контрзахід, ми повідомляємо нашим партнерам, і вони роблять новий контрзахід проти цього контрзаходу», – сказав Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 4 травня війська РФ здійснили чергову повітряну атаку на Київ, направивши на столицю, крім усього іншого, гіперзвукову ракету «Кинджал», яку українські зенітники успішно перехопили завдяки американському комплексу ППО Patriot.