Публікації у ЗМІ про «повільний контрнаступ» не впливають на допомогу Україні - МЗС

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що публікації у ЗМІ про «повільний український контрнаступ» не впливають на рішення західних лідерів щодо поставок зброї Україні. Водночас вони мають певний вплив на суспільні настрої у деяких країнах.

Про Кулеба сказав в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ні, на тих, хто ухвалює рішення, це (публікації у ЗМІ про "повільний український контрнаступ". – ред.) не впливає, тому що вони керуються інформацією не з газет, а з об'єктивних зведень своїх військових та розвідників», - сказав міністр.

Читайте також: Адмірал НАТО - про контрнаступ України: Це не просто прогулянка

Кулеба запевнив, що під час перемовин, які проводить з партнерами Президент Володимир Зеленський і він сам, «усі підтримують наш контрнаступ, підбадьорюють і розуміють, що ситуація складніша з об’єктивних причин».

«Але ніякого занепаду духу немає, всі готові рухатися далі та забезпечувати постачання зброї, необхідної для контрнаступу», - зазначив очільник МЗС.

Читайте також: Зеленський: Росіяни можуть здійснити теракт на ЗАЕС, аби зупинити контрнаступ

Водночас він зауважив, що подібні публікації дійсно впливають на публічне сприйняття українського контрнаступу і дають поживу численним коментаторам, які підхоплюють ці тези і знову починають розказувати, що «Україна не може перемогти» та сіяти зневіру.

«Зараз якихось негативних, миттєвих наслідків від цього немає, це керована ситуація. Але якщо вони (ЗМІ – ред.) продовжать розганяти ці наративи, то, безумовно, це матиме негативні наслідки для сприйняття в суспільствах відповідних країн успіху України на полі бою», - спрогнозував Кулеба.

Читайте також: Війна не закінчиться, поки Крим буде під окупацією – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер заявив, що не треба диктувати українцям, наскільки швидким має бути їхній контрнаступ.