На півдні Сили оборони за тиждень звільнили понад 28 квадратних кілометрів - Маляр

На сході Сили оборони України за минулий тиждень звільнили від російських загарбників 9 квадратних кілометрів, на півдні - понад 28 кв. км.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила у Телеграмі.

За даними Маляр, на сході країни тривають як наступальні, так й оборонні дії. Сили оборони рухаються на Бахмутському напрямку, натомість ворог продовжує вести наступ на Лиманському, Авдіївському і Мар’їнському напрямках.

"Противник намагається витіснити наші війська із займаних позицій, але отримує гідну відсіч. Зараз там тривають важкі бої. За минулий тиждень в результаті покращення оперативного (тактичного) положення та вирівнювання лінії фронту звільнену площу збільшено на 9 кв. км", — зазначила заступниця міністра.

Читайте також: Сили оборони знищили вже 230 тисяч 260 російських загарбників

Кількість ворожих обстрілів на сході, згідно з інформацією Маляр, за тиждень збільшилася вдвічі: позаминулий тиждень становила 6457, минулий тиждень - 11 753.

На півдні Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Наступальні дії українські захисники вели на напрямках Новодарівки, Приютного, Новоданилівки, Роботиного, Новосілки й Старомайорського, мали успіх.

Читайте також: Сили оборони з боями просуваються на Бердянському та Мелітопольському напрямках - Маляр

"За минулий тиждень збільшено звільнені територіі на 28,4 кв. км. Загалом звільнена площа на півдні складає 158,4 км2", - додала посадовиця.

Як повідомляв Укрінформ, на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках за добу відбулися 39 бойових зіткнень.