Прокуратура передала на користь ГУР ₴400 мільйонів арештованих коштів росіян

Прокуратура передала на користь Головного управління розвідки Міністерства оборони України 400 млн грн арештованих коштів, кінцевими бенефіціарними власниками яких є резиденти РФ.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За ініціативи прокурорів Подільської окружної прокуратури Києва у межах розслідування кримінального провадження на користь ГУР передано 400 млн грн арештованих коштів.

Слідство встановило, що в Києві та інших регіонах України діють підприємства, кінцевими бенефіціарними власниками яких є резиденти Росії.

У ході слідства досліджується діяльність компаній, які забезпечували функціонування підконтрольних суб’єктів господарювання для здійснення протиправної діяльності, спрямованої на привласнення коштів, а також фінансування дій з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади в Україні.

Під час слідства за клопотанням прокуратури банківські рахунки цих товариств арештовано, а кошти, розміщені на них в розмірі 400 млн грн, передано на користь ГУР.

Читайте також: Доходи від арештованих російських активів передаватимуть на відбудову України – Шурма

Загалом з початку повномасштабного вторгнення Росії Подільська окружна прокуратура Києва передала на користь української розвідки близько 1 млрд грн для забезпечення обороноздатності України.

Як повідомляв Укрінформ, суд передав в управління Національному агентству України з питань розшуку та менеджменту активів арештоване майно та корпоративні права черкаського підприємства, яке належить громадянину РФ, на понад 100 млн грн.