На «Рамштайні» заслухали плани підготовки українських військових на літаках і танках

Учасники засідання «Рамштайн-13» заслухали плани Європейського командування США, а також окремих країн Європи щодо підготовки воїнів ЗСУ на літаках, танках та інших платформах, а також щодо забезпечення дієздатності переданого озброєння.

Про це повідомив за підсумками засідання в Брюсселі міністр оборони США Ллойд Остін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Крім (інформаційних – ред.) брифінгів по Україні, ми заслухали лідерів Європейського командування США, і вони поінформували нас про майбутні плани навчання, а також про зусилля щодо обслуговування й підтримки озброєння, яке ми вже надали», – зауважив Остін.

Читайте також: Тренування українських пілотів дозволяє готувати постачання літаків – Столтенберг

Крім того, за його словами, йшлося про те щоби забезпечити Україну можливостями самостійно обслуговувати західні озброєння в майбутньому.

«Ми також чули від наших друзів з Німеччини й Польщі про їхні зусилля щодо підтримки нових українських танків Leopard. А наші колеги з Нідерландів і Данії поділилися прогресом, якого вони досягли в планах підготовки українських пілотів на винищувачах четвертого покоління, включно з F-16», – зауважив Остін.

Читайте також: Українських солдатів готують на трьох континентах — генерал Міллі

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США у четвер оголосив підсумки засідання Контактної групи з питань оборони України. За його словами, Сполучені Штати, Канада, Британія, Данія, Нідерланди, Італія, Норвегія, Німеччина заявили про нові зобов’язання щодо посилення оборонних можливостей ЗСУ.