Брідлав закликав уряд США надати Україні ракети ATACAMS

Забезпечення України далекобійними ракетними системами ATACAMS зміцнить її сухопутні ресурси, суттєво розширить можливості для перемоги та компенсує нестачу військово-повітряних ресурсів ЗСУ в короткій перспективі.

Такий коментар озвучив у середу колишній Верховний головнокомандувач Об’єднаних сил НАТО в Європі генерал у відставці Філіп Брідлав, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що Україна має гарні, втім не ідеальні, сухопутні ресурси. І перше, що я хотів би відзначити, що в загальній картині не вистачає точних далекобійних вогневих засобів – я би сказав прямо, ATACAMS та подібних до них (систем – ред.)», - зауважив колишній командувач під час засідання в Вашингтоні Робочої групи США-Україна.

Він позитивно оцінив внески, зокрема, Великої Британії, яка надає ЗСУ ракети Storm Shadow. Однак, за його словами, потрібні більші обсяги таких можливостей, і це можуть забезпечити ATACAMS.

Читайте також: Штати вважають юридично недійсним призупинення участі росії в договорі СНО-III

Крім того, підкреслив Брідлав, ці далекобійні системи могли би компенсувати в короткостроковій перспективі недостатньо забезпечені ресурси українських військово-повітряних сил в плані нанесення ударів по цілях на далекій відстані.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня представники обох партій в Палаті представників США представили резолюцію із закликом до президента Байдена надати Україні ракетні системи більшого радіуса дії ATACAMS. Вони висловили переконання, що це прискорить перемогу України.