В Україні за добу внаслідок обстрілів загинули четверо цивільних, ще 34 - поранені

В Україні впродовж минулої доби внаслідок російських обстрілів загинули чотири людини, ще 34 зазнали поранень.

Як передає Укрінформ, про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив у Фейсбуці.

“18-та повітряна атака на Київ за травень. Останніми днями — вдень та вночі. Продовжуються інтенсивні обстріли як прифронтових, так і тилових регіонів. Росія намагається зламати нас та підкорити нашу волю. Залишити мирних громадян без сну та завадити нам, сектору безпеки та оборони країни, готуватися до реалізації важливих завдань”, зазначив міністр.

За словами Клименка, “їхні атаки завдають руйнувань. На жаль, є жертви. Впродовж минулої доби через обстріли ворога у різних регіонах держави постраждало 38 мирних людей: 4 загинуло та 34 поранено. Серед травмованих – 2 дітей”.

Читайте також: Атака дронів: на Київщині пʼятеро людей травмовані, пошкоджені 17 житлових об’єктів

Як наголосив очільник МВС, “переживаючи біль через втрати, ми з кожним разом все ефективніше протистоїмо загрозам. Наші гвардійці Національна гвардія України — надійна допомога силам ППО. Наші рятувальники ДСНС України — прибувають на допомогу за лічені хвилини. Рятують життя людей. Наші поліцейські Національна поліція України— надають допомогу та документують злочини. Щоб жоден воєнний злочинець, звідки б він не здійснював пуски, не уникнув покарання”.

Клименко висловив вдячність усім, хто вдень і вночі виконує з честю свій обов’язок.

Читайте також: Ворог б'є по Києву, щоб помститися за свої невдачі на фронті - Повітряні сили

Також він подякував українцям, які стійко переносять ці атаки, підтримують захисників та дотримуються встановлених обмежень.

Як повідомляв Укрінформ, сили протиповітряної оборони вночі 30 травня знищили 29 із 31 російських ударних безпілотників типу Shahed 136/131

Фото: Ігор Клименко, Фейсбук