Наступ на Бахмут став для Росії м’ясорубкою - Білий дім

Сполучені Штати вважають, що втрати росіян під час їхніх спроб наступу в районі Бахмута, обійшлися їм надто високою ціною.

Про це сказав у середу під час телефонного брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Цей наступ (на Бахмут – ред.), фактично, обійшовся Росії страшенно дорого. І, як я вже казав, це стало для них певним чином м’ясорубкою»,- зауважив представник Білого дому.

Він зазначив, що оціночні цифри, озвучені Вашингтоном про втрати росіян під Бахмутом ще на початку травня, є точними. Втім, за його словами, відтоді росіяни щоденно втрачали ще більше сил.

Кірбі також звернув увагу на конфліктні відносини ватажка групи «Вагнер» Євгена Пригожина з міністерством оборони Росії.

Читайте також: Сили оборони мають успіхи на флангах Бахмута - Сирський

Як повідомляв Укрінформ, за словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, у районі Бахмута спостерігається зниження інтенсивності боїв. Причому, ворог намагається посилити свої позиції на флангах та робить ставку на артилерійський вогонь. Водночас українським військам вдається потроху просуватися.