Мобільні групи ППО працюють на різних напрямках – Наєв

Мобільні маневрені вогневі групи ППО несуть бойове чергування не лише поблизу Києва, а й виконують завдання на інших напрямках.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України, генерал-лейтенант Сергій Наєв.

«Завдання маневрених вогневих груп - не лише забезпечити протиповітряну оборону міста Києва. Безперечно, вони також використовуються й на інших напрямках в операційній зоні підпорядкованих угрупувань військ. Їх метою є підвищення ефективності протиповітряного прикриття щодо знищення засобів повітряного нападу противника – літаків, крилатих ракет, БПЛА - на загрозливих напрямках. Також маневрені вогневі групи використовуються для протиповітряного прикриття об’єктів критичної інфраструктури та під час переміщення військ. За допомогою Головнокомандувача Збройних Сил України, країн-партнерів та волонтерів ми забезпечили маневрені вогневі групи автомобілями великої прохідності. Це дозволяє нам швидко реагувати на загрози», - повідомив Наєв.

Читайте також: На аеродромах Білорусі залишається 13 літаків та 12 гелікоптерів РФ – Наєв

Як повідомляв Укрінформ, у січні в Україні було створено 19 мобільних груп протиповітряної оборони на базі позашляховиків для захисту об'єктів критичної інфраструктури.

10 травня Наєв передав чергову партію позашляховиків для створення мобільних вогневих груп протиповітряної оборони.