Україна розповіла в ОБСЄ про 200 000 знищених російських загарбників

Заради імперських амбіцій Путіна в Україні вже загинули 200 тисяч російських військовослужбовців.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Наталія Костенко під час засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ у середу у столиці Австрії.

"Сьогодні вранці Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив, що загальна кількість знищених російських військовослужбовців з початку повномасштабної агресивної війни проти України вже сягнула 200 тис. осіб. Це –ціна, яку Кремль готовий заплатити за імперські амбіції президента Путіна та його спроби повернути історію назад і відновити імперію, будь-то Радянський Союз чи царська Росія. Це – ціна, яку Російська Федерація продовжуватиме платити за рішення розпочати неспровоковану і невиправдану війну в незаконній спробі завоювати Україну і знищити її як суверенну і незалежну державу", - підкреслила Костенко.

Дипломатка додала, що наразі вже всім зрозуміло, що реваншистські амбіції країни-агресора "можуть вийти далеко за межі України, якщо її не буде зупинено Україною зараз".

Читайте також: В ОБСЄ знайшли «креативні рішення», щоб обходити вето росії

"Війна Росії – це війна за минуле, в якій вона позбавила десятки тисяч мирних людей життя і майбутнього. Але український народ у запеклій боротьбі з агресором довів, що ми не хочемо повертатися в задушливі "братні" обійми імперії, про які знаємо не з чуток",- зазначила Костенко.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент України Володимир Зеленський заявив, що вже цього року можна зробити поразку росії незворотною.