На території білорусі перебуває близько 2,5 тисячі військових рф

Станом на 15 травня ситуація на кордоні з білоруссю залишається повністю контрольованою. На території РБ наразі перебувають близько 2,5 тисячі російських військових.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив речник ДПСУ Андрій Демченко, передає Укрінформ.

За його словами, на території білорусі наразі перебувають близько 2,5 тисячі російських військових. «Кількість російських військовослужбовців є значно нижчою, ніж була ще кілька місяців тому. Нагадаємо, що кількість російських військових могла досягати і 10-11 тисяч осіб», – підкреслив Демченко.

Речник ДПСУ наголосив, що російські військові, як правило, залучені до підготовки чи навчань та перебувають на полігонах. Він додав, що ті підрозділи, які пройшли підготовку в білорусі, росія виводить на територію своєї країни. Згодом цих солдатів відправляють на Східний напрямок, аби поповнити сили загарбників.

Читайте також: білорусь іще не росія, люди борються - Зеленський

"Наразі бачимо, що багато підрозділів виводять з білорусі, однак поповнення полігонів не відбувається", – заявив речник.

Як повідомлялось, за даними Генштаба на Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. російська федерація продовжує використовувати територію та матеріально-технічну базу республіки білорусь для проведення підготовки та бойового злагодження підрозділів збройних сил російської федерації, сформованих за мобілізацією. Потім ці підрозділи залучають до ведення бойових дій на території України.