Подоляк - про контрнаступ: Це не одна битва, яка все вирішить

Єдині новини

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк радить не сприймати майбутній контрнаступ Сил оборони як подію в голлівудському фільмі, де все може вирішити одна битва.

Про це Подоляк сказав в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Коли ми говоримо про контрнаступ, що це буде обвально для росії чи навпаки - не буде ніякого просування України вперед, то це виглядає, начебто ми в голлівудському фільмі, де починається велика битка за Середзем'я (у стрічці «Володар перснів» – ред.) і одна битва за Гондор все вирішить. Так не буває. З урахуванням інтенсивності та масштабу війни, з урахуванням ресурсів, які росія сюди вкладає, в тому числі й мобілізованими, - це низка заходів. Це не питання одного тижня чи одного місяця. Це питання багатьох подій, бо одна може буди більш вдалою, а інша - менш вдалою», - розповів радник керівника ОП.

За його словами, насамперед контрнаступ має обнулити залишки морально-вольового духу росіян. І цей процес певним чином вже розпочався, адже вони поступово починають розуміти, що привели до влади тих, хто наплодив проблем. Оточення путіна також уже не почувається «великими панами», які мають вплив за кордоном та можуть тиснути на світову політику. «Сьогодні на них дивляться як на нікчем, які не мають сидіти за серйозним столом. Це абсолютне обнулення для багатьох людей в рф», - зазначив Подоляк.

Читайте також: У росії з’явиться велика паніка, коли Україна розпочне контрнаступ – Гаврилов

Він наголосив, що контрнаступ - це дуже багато розтягнутих у часі подій. Але вони будуть, адже українці готові захищати себе та свою землю.

«Немає жодного сценарію, де ми б могли зупинитися посередині, бо це буде означати, що Європа буде обнулена через певний час. Адже росія, яка буде дуже ображена за приниження у цій війні, буде все перебудовувати під військові рейки, буде мати іншу економіку, буде мобілізацію проводити нескінченно, повністю вбивати залишки громадянських прав. У них точно не буде ніякого простору без таборів, які все готують для тотальної війни», - наголосив радник керівника ОП.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський заявив, що вірить в успішність майбутнього контрнаступу ЗСУ.