Вразливість паливних сховищ рф до атак дронів змусить її змінити логістику – розвідка Британії

російські склади палива дедалі частіше піддаються атакам безпілотників, що змушує рф змінити систему постачання пального.

Як передає Укрінформ, про це у Твіттері повідомляє міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки.

Зазначається, що 3 травня сталася чергова пожежа на російському паливному складі у Волні, що з російського боку Керченської протоки, неподалік від Кримського мосту. Вона була спричинена, ймовірно, ударом безпілотника.

Це відповідає схемі пошкоджень російських сховищ палива з початку року, причому склади пального на окупованій території України та у прикордонних районах рф та України залишаються особливо вразливими до атак.

Читайте також: Зведення укріплень росіянами свідчить про страх перед українським проривом – розвідка Британії

«Порушення у роботі мережі зберігання та розподілу палива, ймовірно, змусить скорегувати операції росії з дозаправки збройних сил, щоб пом’якшити удари по них. Це може включати розгортання додаткових заходів захисту на місцях зберігання палива, як це видно в Туапсе у росії, або використання інфраструктури в менш загрозливих регіонах», - йдеться у звіті.

Як повідомляв Укрінформ, 3 травня у Краснодарському краї біля порту Тамань, неподалік від окупованого Криму, сталася пожежа на нафтовій базі, їй присвоєно найвищий ранг складності.