Розстріляв на Чернігівщині автівку з родиною: військового рф засудили на довічне

До довічного позбавлення волі засудили військового російської федерації, який розстріляв автомобіль з родиною у Чернігівській області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури Чернігівської області суд в порядку спеціального судового розгляду визнав винним військовослужбовця зс рф у порушенні законів і звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 1 ст. 28 ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу). Його засуджено до довічного позбавлення волі.

Прокурор у суді довів, що 26 лютого 2022 року військовослужбовці країни-агресора, перебуваючи в центральній частині с. Крупичполе Прилуцького району, зупинили цивільний автомобіль.

В ньому перебували подружня пара, їхня дочка та зять.

«Обвинувачений спільно з іншими військовими рф одразу відкрили прицільний вогонь по автомобілю та його пасажирах. Вважаючи, що всі четверо загинули, російські військовослужбовці залишили місце вчинення злочину», - ідеться в повідомленні.

Унаслідок цих злочинних дій одна жінка загинула, інші члени родини дістали тілесні ушкодження.

Читайте також: Убивць фермера з Дніпропетровщини засудили на довічне ув'язнення

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці повідомили про підозру військовому російської федерації, який, погрожуючи зброєю, грабував та позбавляв волі жителів села Богданівка Броварського району Київської області.