ЗСУ в Бахмуті не лише обороняються, але й активно контратакують - Сирський

У Бахмуті Донецької області українські захисники, крім оборонних дій, активно контратакують.

Про це заявив командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський, передає Укрінформ із посиланням на Military Media Center у Телеграмі.

Так, сьогодні, 24 квітня, командувач працює в районах бойових дій на Лиманському та Бахмутському напрямках. Рішення з організації оборони приймаються на місці після заслуховування звітів командирів й аналізу оперативної обстановки.

Зазначається, що станом на цей час ситуація контрольована.

Читайте також: Якщо рф захопить Бахмут, він може стати плацдармом для наступу на два міста – Зеленський

"Після низки невдалих спроб прорвати нашу оборону на Лиманському напрямку ворог зазнав значних втрат та був змушений перегруповувати свої підрозділи", — зауважив Сирський.

Ситуація на Бахмутському напрямку, за даними командувача, залишається напруженою, тривають важкі бої. У декількох населених пунктах під Бахмутом наступальні дії росіян зазнали невдач.

Водночас загарбники не полишають мету оточити Бахмут і використовують для цього всі можливі сили й засоби аж до тотальної руйнації міста.

Читайте також: росіяни майже всюди перейшли у позиційну оборону, загрози захоплення Вугледара немає - Буданов

"Наші бійці здійснюють у Бахмуті не лише оборонні дії, але й активно контратакують. Це дає нам можливість протягом декількох місяців стримувати наступ ворога та не збільшувати фронт на цьому напрямку, знищувати його найкращі підрозділи та вигравати час", — зауважив генерал-полковник.

Сирський нагородив відзнаками та цінними подарунками понад 130 військовослужбовців, які мужньо виконували завдання і проявили героїзм.

Як повідомляв Укрінформ, основні зусилля війська рф зосереджують на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. За добу там відбиті понад 60 ворожих атак.