Пісторіус вважає німецькі винищувачі непридатними для України

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус вважає винищувачі з німецьких запасів непридатними для використання в Україні.

Про це він заявив на авіабазі США в Рамштайні, де 21 квітня відбулася зустріч Контактної грекам по допомозі Україні, передає Укрінформ із посиланням на Tagesschsau 

Міністр пообіцяв Україні подальшу допомогу, але дав зрозуміти, що не вважає винищувачі зі складів Бундесверу придатними для використання в Україні. Німецькі Tornado і Eurofighter мають зовсім інші можливості, «ніж ті, які зараз потрібні в тій бойовій ситуації, яку ми маємо в Україні», - сказав Пісторіус.

«Українським пілотам допомагають перш за все літаки, якими вони можуть швидко літати і які можна обслуговувати на місці, де відома техніка», – сказав Пісторіус.

Читайте також: Генсек НАТО про «Рамштайн»: Україна тепер готова звільнити ще більше окупованих територій

Політик також зауважив, що Німеччині також потрібні винищувачі Tornado для так званого ядерного обміну, тобто транспортування ядерних бомб США у разі кризи.

Київ давно вимагає поставки сучасних бойових літаків. Партнери по НАТО Польща і Словаччина передали літаки МіГ-29, Польща - частково з запасів колишньої НДР.

Після зустрічі Пісторіус заявив, що для Німеччини переломний момент стався за останні кілька місяців.

«Поставки зброї в зони конфлікту - це все було новим для Німеччини», - сказав політик. Водночас Німеччина є найбільшим постачальником зброї доя України після США та Великої Британії.

Читайте також: Україна найбільше потребує наземних систем ППО – глава Пентагону

За словами міністра, «Протиповітряна оборона, танки, артилерія, боєприпаси» – це те, що передає Німеччина і що є найбільш потрібним.

Фото: DW