Позиції ЗСУ на Бахмутському напрямку за добу обстріляли 244 рази — Череватий

Єдині новини

Упродовж доби російські загарбники 244 рази обстріляли позиції ЗСУ на Бахмутському напрямку та 325 разів - на Куп’янсько-Лиманському.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає кореспондент Укрінформу.

"Бахмут залишається одним з основних напрямків удару противника. За цю добу він (ворог - ред.) 244 рази обстріляв зі ствольної реактивної артилерії наші позиції, відбулося 25 боєзіткнень у районі Оріхово-Василівки, Богданівки, Іванківського, самого Бахмута. 97 окупантів було знищено, 137 зазнали поранень”, - сказав Череватий.

За його словами, кілька тижнів поспіль ворог веде активні бойові дії на Куп’янсько-Лиманському напрямку, при цьому найбільше застосовує артилерію. “Ця доба не стала винятком: 325 обстрілів різними артилерійськими системами, 9 боєзіткнень. 33 окупанти були знищені, 96 зазнали поранень”, - поінформував Череватий.

Він зазначив, що на цьому напрямку українські захисники також знищили РСЗВ "Град", склад боєприпасів та БпЛА. Череватий зауважив, що протягом останніх трьох тижнів регулярно знищується ворожа бронетехніка, танки Т-80, Т-90М «Прорив», бойові машини піхоти і бронетранспортери.

Читайте також: У Міноборони попереджають про ворожу ІПСО навколо теми Бахмута

Череватий наголосив, що основною силою ворога на цих напрямках залишається ПВК “Вагнер”, але враховуючи щоденні втрати, які в середньому перевищують сотню осіб, "вагнерівцям" бракує живої сили.

“Динаміка така, що окрім того, що вони головна сила, вони змушені підсилюватися іншими підрозділами регулярного війська, повітряно-десантними - на цьому напрямку вже підбивалися і бойові машини їхнього десанту - і мотострілецькими підрозділами. І "вагнерівці" змушені просити підтримку артилерії і авіації регулярного війська, тому що повністю не можуть забезпечити себе, щоб вести активну наступальну роботу”, - заявив речник Східного угруповання військ.

Як повідомляв Укрінформ, протягом доби в епіцентрі бойових дій залишаються населені пункти Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка, підрозділами Сил оборони України відбито 48 атак на цих напрямках.