Хорватія хоче допомогти Україні з розмінуванням територій

Хорватія, яка має досвід ліквідації наслідків війни на власній території, може допомогти з гуманітарним розмінуванням українських земель.

Про це під час брифінгу міністрів оборони Хорватії та України в Media Center Ukraine – Odesa заявив міністр оборони Хорватій Маріо Баножич.

«Ми розуміємо ваші страждання дуже добре. Досвід нашої війни у 90-х - це причина, чому ми розуміємо, що відбувається, і через яку ми знаємо, що ви праві. Ми говоримо про підтримку в повоєнних діях, таких як розмінування», - наголосив міністр.

Він також запевнив, що Хорватія буде підтримувати Україну стільки, скільки це буде потрібно.

«Європа повинна знати, що російські ракети, які падають в Україні, падають недалеко від наших власних будинків. Саме тому такі дії росії мають вплив на безпекову та економічну ситуацію в Європі. Україна може розраховувати на хорватський уряд», - сказав Баножич.

Міністр оборони України Олексій Резніков, в свою чергу, зазначив, що Хорватія допомагає Україні з перших днів повномасштабного вторгнення та підтримує її позицію на всіх зустрічах клубу Rammstein.

«Хорватія має фантастичний досвід розмінування тому, що ця країна займається гуманітарним розмінування більш як 25 років - це спадок тієї війни, яка відбулася на їх території. В Хорватії діє дуже потужний Національний центр розмінування, тому ми проговорили можливість підготовки наших інструкторів заради проведення гуманітарного розмінування українських земель. Ми домовилися про подальшу співпрацю», - розказав Резніков.

Читайте також: Резніков спростував інформацію ЗМІ щодо поставки літаків Mirage

Як повідомлялося, в Україні пропонують створити державну структуру, яка координуватиме гуманітарне розмінування території нашої держави та буде реалізовувати всі супутні організаційні питання.