Особлива розмова на Сумщині відбулася з головою Прикордонної служби - Президент

Відео

Президент України провів нараду з командувачами, які відповідають за оборону Сумської та Чернігівської областей.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ

"Провів нараду з командувачами, які відповідають безпосередньо за захист Сумщини й Чернігівщини. Особлива розмова – з головою Прикордонної служби. Про захист Сумщини та інших наших областей, про посилення прикордонників, які разом з усіма силами оборони воюють на передовій", - розповів він.

Глава держави також провів нараду з представниками місцевої влади Сумської та Чернігівської областей. "Є питання, які потребують розв’язання. Будуть розв’язані", - запевнив Президент.

Він відзначив воїнів Луганського, Краматорського та Донецького прикордонних загонів, які результативно нищать ворога на Бахмутському, Лиманському й Авдіївському напрямках.

Зеленський також подякував Сумському прикордонному загону: "Саме їх сьогодні відвідав, мав честь поспілкуватися, підтримати. Міцні позиції по всьому кордону з державою-терористом – це наслідок міцності конкретних наших людей, які готові будь-якої миті захищати кордон".

Читайте також: Зеленський перевірив готовність прикордонних підрозділів на Сумщині

Президент назвав особливими враження від візиту до Охтирки, Тростянця, Сум, на позиції прикордонників.

"Враження – особливі. Регіон – поруч із ворогом. Загроза – постійна. Обстріли нашого прикордоння постійні. Але життя, наші люди очевидно сильніші за будь-які страхи. Відновлення триває, бізнес поступово повертається, люди відбудовують життя", - сказав він.

Крім того, Президент передав Охтирці спеціальну відзнаку міста-героя: "Міста, яке своїм опором допомогло врятувати Східну й Центральну Україну. Привітав Тростянець із річницею звільнення від окупанта".

Як повідомлялося, Володимир Зеленський у вівторок перебував з робочою поїздкою на Сумщині. У Сумах глава держави провів координаційну нараду з керівниками збройних формувань і правоохоронних органів з питань облаштування та охорони державного кордону й безпекової ситуації в області.

Фото: ОП