Британська розвідка пояснила, чому рф назвала Мелітополь «столицею» Запорізької області

"Влада" підконтрольної рф частини Запорізької області опублікувала 3 березня 2023 року указ, який оголошував окупований Мелітополь столицею області. Таке рішення є визнанням російською стороною неспроможності захопити всю область.

Про це у Твіттері повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

“Тихе проголошення альтернативної столиці, ймовірно, є мовчазним визнанням російською системою того, що її сили навряд чи захоплять раніше заплановані основні цілі у найближчому майбутньому”, - йдеться у звіті розвідки.

Призначений росією так званий голова області євген балицький заявив, що це тимчасовий захід, поки місто Запоріжжя не буде підконтрольне рф.

Читайте також: У Мелітополі підірвали авто з колаборантом

Частина Запорізької області була анексована росією 30 вересня 2022 року. Запоріжжя, розташоване приблизно за 35 кілометрів від нинішньої лінії фронту, жодного разу не було окуповане силами рф з моменту вторгнення в Україну у лютому минулого року.

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка припускала, що російська влада готується сприяти ширшому призову на військову службу для забезпечення своїх військових потреб.