Мінреінтеграції відповідатиме за наповнення бази даних постраждалих від мін

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України відповідатиме за наповнення бази даних постраждалих від мін та боєприпасів, які не вибухнули.

Як передає Укрінформ, про це Мінреінтеграції повідомляє в Телеграмі.

“Мінреінтеграції відповідатиме за наповнення бази даних постраждалих від мін та невибухнувших боєприпасів. Рішення було ухвалене під час засідання Координаційного круглого столу з питань надання допомоги постраждалим від боєприпасів вибухової дії. Його організували Данська рада у справах біженців (DRC) і Програма розвитку ООН (ПРООН)”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: За рік в Україні знешкодили понад 21 тисячу вибухонебезпечних предметів

Окрім того, представник Мінреінтеграції презентував Інтерактивну карту інцидентів, пов’язаних з вибухонебезпечними предметами та постраждалими від них особами. Її було розроблено Мінреінтеграції спільно із Женевським міжнародним центром з гуманітарного розмінування (GICHD) та Центром протимінної діяльності Державної спеціальної служби транспорту (ДССТ).

Впровадження такої карти дозволило вперше розпочати збір інформації щодо постраждалих від мін і боєприпасів, що не вибухнули. А також почати оцінювати їх потреби, систематизувати та зберігати такі дані у Системі управління інформації з протимінної діяльності.

Читайте також: Виплати для переселенців профінансують найближчим часом - Мінреінтеграції

Ініціатива Мінреінтеграції отримала високу оцінку міжнародних і національних неурядових організацій. Оскільки, вона дає можливість отримувати верифіковані дані щодо постраждалих від мінно-вибухових травм осіб з метою подальшого надання їм кваліфікованої допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, станом на березень понад 170 тисяч квадратних кілометрів української території залишаються небезпечними через ворожі міни та снаряди, що не розірвалися.