Від міжнародних партнерів ЗСУ торік отримали понад 117,5 тисячі одиниць озброєння і засобів ураження

Упродовж минулого року Сили оборони України отримали від міжнародних партнерів 117 575 одиниць сучасного озброєння і засобів ураження. 

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Міноборони.

«117 575 одиниць сучасного озброєння і засобів ураження - стільки орієнтовно Збройні Сили України отримали від міжнародних партнерів протягом минулого року», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що українські військові надзвичайно швидко опановують нову зброю, результативно та винахідливо використовують її на полі бою. Це в свою чергу спонукає міжнародних партнерів переглядати свої позиції стосовно надання Україні ще більш сучасних та технологічних видів озброєння. Завдяки поставкам західного озброєння Україна здатна швидше та ефективніше звільняти території, тимчасово окуповані військами рф.

Читайте також: Завод Lockheed Martin збільшує виробництво HIMARS з огляду на їхні успіхи в Україні

Як повідомляв Укрінформ, в Міноборони заявили, що Україна найбільше потребує: ракети до HIMARS; ракети до MARS; 155 мм снаряди; 120 мм міни; ракети до систем ППО; ракети до систем ПТРК (протитанкові ракетні комплекси); авіаційні засоби ураження; баражуючі боєприпаси (дрони-камікадзе), танкові снаряди 105 та 125 мм.