На виробництво дронів в Україні депутати хочуть виділити ₴30 мільярдів

Парламент спільно з Урядом напрацьовують комплексні зміни до державного бюджету щодо збільшення видатків на закупівлю безпілотників українським військовим.

Про це заявила голова комітету з питань бюджету Роксолана Підласа, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу парламенту.

«Є амбітні плани виробництва дронів в Україні. Тут мова йде про 30 млрд грн. Принципова підтримка цього є. З Резервного фонду виділено перші 10 млрд грн. Щодо коштів з бюджету – будемо шукати джерела. У нас стане більше розуміння наших фінансових можливостей після того, як визначимося з програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом», - розповіла Підласа.

Читайте також: Свій перший безпілотник ремонтував просто «на коліні»

Вона зазначила, що Кабінет Міністрів має подати свої напрацювання щодо змін до державного бюджету на розгляд ВР до кінця березня. Минулого року парламент 14 разів вносив зміни до бюджету. У більшості випадків – через військові потреби. «У 2023 році, певно, теж ще не раз до цього повернемось», - додала депутатка.

Як повідомлялось, у 2023 році Міністерство оборони України планує збільшити закупівлі БПЛА для Збройних Сил України, спрямувавши на цей сегмент близько 20 млрд грн.

Читайте також: Армія дронів поповнилася ще на 30 комплектів безпілотників

За програмою «Армія дронів» профільні державні органи вже закупили 1879 безпілотників на загальну суму більш як 3,7 млрд гривень і підготували 5672 операторів.

Фото з сайту: defence-ua.com