Ворог на Херсонщині обстріляв онкодиспансер

російські військові знову обстріляли на Херсонщині онкодиспансер.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” розповіла керівниця об’єднаного пресцентру ОК “Південь” Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"Ворог продовжує обстрілювати Правобережжя, деокуповані території, зокрема, порушуючи грубо норми міжнародного гуманітарного права. Вони потужно і послідовно б'ють по медичних закладах. Знов був обстріляний як і минулої, так і нинішньої ночі онкодиспансер. На щастя постраждалих немає, але є постраждалі серед мешканців житлових кварталів, куди теж прилітає і досить потужно", - сказала Гуменюк.

Вона додала, що це обстріли, які спрямовані на житлові квартали, соціальну інфраструктуру і критичну інфраструктуру. Основна мета - терор місцевих мешканців для того , щоб переконати їх, що їм жилося краще при "руському мирі", наголосила речниця.

"Херсонці досить стійкі, і незважаючи на те, що спостерігаються досить потужні обстріли, до 80 обстрілів за добу відбувається по всій території Правобережжя, херсонці знають чітко правила, яких треба дотримуватися і намагаються якомога швидше перейти в укриття, як тільки лунають сигнали повітряної тривоги", - сказала Гуменюк.

Наразі, за її словами, угруповання ворожих військ на цьому напрямку посилено мобілізованими, основні маневри ворога полягають в облаштуванні оборонних споруд якомога далі від Лівого берега.

Читайте також: ворог обстріляв село Новотягинка на Херсонщині, двоє загиблих

"Тобто зона в кілька десятків кілометрів від зрізу води вглиб Лівобережжя для них вважається досі ризикованою, куди вони заїжджають тільки для нанесення уражень", - сказала Гуменюк.

За минулу добу, за словами керівниці пресцентру ОК "Південь", Силам оборони вдалося знищити близько 30 окупантів. Це, за її словами, пункт базування і ймовірно пункт управління.

Гуменюк додала, що ворог намагається розосередити свої позиції й розташувати підрозділи серед місцевих мешканців.

"Це суттєво ускладнює нам роботу, але ми співпрацюємо з рухом спротиву і через це знов посилюються поліцейські методи на тому боці", - сказала вона.

За її словами, морально-психологічний стан в рядах ворога низький, Сили оборони змогли порушити їхні логістичні шляхи постачання. Наразі ворог займається ще й тим, що вишукує дезертирів, залучаючи до цього і росгвардію.

Читайте також: На Херсонщині через детонацію вибухового пристрою пошкоджена «швидка»

Як повідомляв Укрінформ, російські війська за минулу добу, 23 лютого, 73 рази атакували Херсонську область, внаслідок ворожих обстрілів одна людина загинула.