Півтора мільйона українських дітей травмовані війною - ЮНІСЕФ

Близько 3,3 мільйона дітей в Україні потребують допомоги, а 1,5 мільйона з них травмовані війною.

Як передає Укрінформ із посиланням на APA, про це заявив на пресконференції у Відні виконавчий директор австрійського відділення Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ Крістоф Юнгер.

"3,3 мільйона дітей в Україні потребують допомоги. За оцінками ЮНІСЕФ, 1,5 мільйона з них травмовані війною", - йдеться у повідомленні.

За даними ЮНІСЕФ, на сьогодні загинули 487 дітей в результаті російської агресії проти України, ще 954 отримали поранення.

"Те, що це робить з дітьми, неможливо уявити. 365 днів війни, страждання, сльози, жертви, втрата нормального життя, втрата дитинства, втрата близьких, насильство", - сказав Юнгер.

Він також вказав на те, що з початку війни 2 400 шкіл в Україні були зруйновані або серйозно пошкоджені.

За даними ЮНІСЕФ, двоє з трьох українських дітей, які були змушені через війну тікати з України, наразі "не інтегровані або лише незначною мірою інтегровані в систему освіти приймаючих країн".

Читайте також: В росію могли депортувати до 700 тисяч українських дітей - експерт

Як повідомляв Укрінформ, генпрокурор Андрій Костін повідомив, що за даними ОГП, за рік війни в Україні загинули 9655 цивільних, серед них - 461 дитина. Не менше 16 тис. дітей примусово вивезли у росію та білорусь. Офісом Генпрокурора загалом зареєстровано 2631 воєнний злочин проти дітей, встановлено понад 16 000 примусово переселених дітей,