Восени росія набрала до армії 316 тисяч осіб і продовжує мобілізацію – Буданов

Восени до армії в російській федерації мобілізували до 316 тисяч осіб. Наразі мобілізація в рф триває.

Про це повідомив очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв’ю «УП», передає Укрінформ.

«Вони мобілізували 316 тисяч. І мобілізацію вони не припиняли – ще раз хочу це повторити. Прихована мобілізація продовжується станом на зараз», - повідомив Буданов.

Відповідаючи на питання щодо кількості "вагнерівців", які воюють зараз проти України, він повідомив, що в активних бойових діях бере участь до 10 тисяч. Буданов також зазначив, що вагнерівці значно краще воюють, ніж мобілізовані, і це пов’язано зі страхом за життя.

«Їхні штурмові загони зазвичай сформовані із зеків, але командують ними досить фахові колишні військові. І вони діють рішуче, досить потужно. Незважаючи на втрати, вони метр за метром потрошку просуваються вперед. І вони насправді єдині, кому це вдається», - повідомив очільник розвідки, додавши, що 90% становлять зеки, які мотивовані виключно страхом. Якщо зек не буде наступати, його просто стратять, повідомив Буданов.

Читайте також: Буданов: Вирішальні бої будуть із середини весни й до її кінця

Як повідомляв Укрінформ, у росії здійснюються заходи з підготовки до чергової мобілізаційної хвилі, станом на цей час активно нарощуються можливості для забезпечення масової мобілізації студентів вищих навчальних закладів.