Переговорні позиції України потрібно підкріпляти силою – глава МЗС Франції

Прийнятним завершенням російської війни мають стати переговори на тих умовах, які визначатиме Україна, і для цього Захід повинен зосередитися на забезпеченні українців усім, чого вони потребують на полі бою.

Про це заявила в п’ятницю під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки глава МЗС Франції Катрін Колонна, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Як (має закінчитися війна – ред.)? Шляхом переговорів, коли Україна буде готова на тих умовах, які вона вирішить винести на стіл»,- зауважила глава французької дипломатії.

Читайте також: В основі переговорів із рф може бути лише відновлення територіальної цілісності України - Кулеба

Водночас, за її словами, для досягнення політичної перспективи потрібна сила.

«І саме тому ми прискорюємо наші зусилля. Нам потрібно швидко доставити те, що ми маємо передати й зосередитися на тих елементах, які потрібні Україні»,- зазначила Колонна.

Читайте також: Франція відправила до України першу партію колісних танків

Вона уточнила, що на нинішньому етапі йдеться, насамперед, про поставки артилерійських систем, боєприпасів та засобів протиповітряної оборони.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю президент Франції Еммануель Макрон під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки заявив, що час для мирних переговорів ще не настав, бо що росія обрала ескалацію війни, вирішила атакувати цивільну інфраструктуру та вчиняти воєнні злочини.