Внаслідок агресії рф у 8% українців зруйноване і пошкоджене житло

Опитування

Нині внаслідок повномасштабного вторгнення росії у 2% українців житло повністю зруйноване, у 6% - пошкоджене. 

Про це під час пресконференції повідомив директор Соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович, представляючи результати опитування, передає кореспондент Укрінформу.

«2% українців на сьогодні мають повністю зруйноване житло. 6% говорять про те, що їх житло частково пошкоджене. Вже є 2% українців, у яких було зруйноване, але вже відновлене», - сказав він.

Читайте також: Збройним силам довіряють 96% українців

За його словами, зростає кількість людей, які подають заяви про відшкодування збитків не в державні інституції чи правоохоронні органи, а в мобільний додаток «Дія».

Директор групи "Рейтинг" підкреслив, що жителі півдня та сходу України мають найбільше зруйнованого або пошкодженого житла, тому найбільше подають заявок і потребують допомоги держави.

Антипович повідомив, що загалом було опитано 2 тисячі респондентів, загальна похибка дослідження може становити 2,2%. Метод опитування – телефонні інтерв’ю.

Читайте також: Серед українців, які мали роботу до війни, третина зараз - безробітні

Як повідомлялося, експерти заявляють, що держава має напрацювати ефективний механізм компенсації за зруйноване чи пошкоджене внаслідок російських обстрілів житло.