росіяни в білорусі почали імітувати зліт носіїв «Кинджалів» - моніторингова група

росіяни почали імітувати в білорусі зліт винищувачів МіГ-31К, які є носієм ракет “Кинджал”.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на моніторингову групу “Беларускі Гаюн”. 

“Вчора вранці до Мачулищ з Барановичів прилетіла група винищувачів. Протягом дня ці винищувачі робили зльоти з аеродрому Мачулищи, і звук зльоту був дуже схожий на зльоти МіГ-31К та А-50.

Ми вважаємо, що вчора винищувачі з Барановичів на аеродромі в Мачулищах проводили тренувально-імітаційні вильоти. І, ймовірно, мета була зімітувати зліт МіГ-31К при зльоті стандартного винищувача типу Су”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що учора, 10 лютого, у другій половині дня було повідомлено про два групові вильоти авіації ПКС РФ з аеродрому Мачулищі о 13 та 16 годині. Ці вильоти мали низку дивацтв, на які згодом звернули увагу (найочевидніше - вони не повернулися до Мачулищ).

Різні фактори говорять про те, що теорія вірна, і в даному випадку вкрай складно було відрізнити Су від МіГ без візуального спостереження (яке неможливо через туман, сніг, дощ і т.д.).

Вже майже рік моніторингова група “Беларускі Гаюн” безперервно веде діяльність із фіксації військової активності на території білорусі.

Читайте також: росіяни бережуть ракети «Кинджал» для ураження важливих стратегічних об’єктів — Ігнат

“За цей час була безліч спроб вкинути нам вкидання, дезінформувати і дезорієнтувати в поточній ситуації. Ми, у свою чергу, відповідаємо на це постійним поліпшенням методів перевірки/верифікації даних”, - зазначають у моніторинговій групі.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони України не фіксує на території білорусі сформованих ударних угруповань для наступу на Київ.