У районі Соледара за добу росіяни здійснили 77 обстрілів – ЗСУ

У районі Соледара упродовж доби росіяни здійснили 77 обстрілів різними типами артилерії і з реактивних систем залпового вогню.

Про це у ефірі телемарафону поінформував речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, відповідаючи на питання, чи готуються росіяни далі від Соледара наступати на ті села і містечка, які знаходяться поруч з ним, передає кореспондент Укрінформу.

«За цю добу там було здійснено 77 обстрілів різними типами артилерії і з реактивних систем залпового вогню, 4 штурми відбулося ворога. Проте ми відійшли на заздалегідь підготовлені позиції, вибудували оборону, вивели систему ураження, тому ворог значного успіху поки що там і не має», - заявив він.

Череватий сказав, що росіяни всіма своїми інформаційними зусиллями намагалися привернути увагу до Соледару.

«А насправді це (відхід українських військ звідти – ред.) просто була тактична дія по вирівнюванню оборони і збереженню нашого особового складу. Ми, на відміну від ворога, цінуємо наших людей і намагаємося їх максимально зберегти. При цьому ворогу були нанесені колосальні втрати», - зазначив речник.

Читайте також: За цю добу в районі Соледара було вісім бойових зіткнень — ЗСУ

За його словами, усі невеликі здобутки росіян, які є за весь майже уже рік повномасштабної війни, наприклад, Сєвєвродонецьк, Лисичанськ тощо, це є повністю знищені міста, які назвати якимось значним трофеєм чи великою стратегічною перевагою неможливо.

Як повідомлялося, 25 січня Череватий заявив, що українські військові відійшли від Соледара задля збереження особового складу.