Штати закликали країни в усьому світі активізуватися на підтримку України

Сполучені Штати хотіли б побачити збільшення зусиль серед країн в усьому світі щодо поставок в Україну оборонної допомоги, у тому числі танків для ЗСУ.

Про це сказав у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми хотіли б, щоб країни в усьому світі активізувалися, а в деяких випадках продовжили активно надавати українським партнерам те, що їм потрібно», - зауважив представник Держдепу.

Читайте також: Президент: Дискусії про танки потрібно завершувати рішеннями

Він уточнив, що в окремих випадках йдеться про поповнення ЗСУ озброєнням, яке українці вже мають у своєму арсеналі. А в деяких випадках, за його словами, йдеться про перспективи забезпечення українських сил новими озброєннями.

Водночас Прайс підкреслив, що США не вказують союзникам і партнерам, що хто зобов’язаний надати Україні. 

«Це суверенне рішення кожної суверенної держави»,- підкреслив представник Держдепартаменту США.

Читайте також: Зеленський подякував Макрону за «проривне рішення про танки»

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок німецькі медіа написали про готовність канцлера ФРН Олафа Шольца поставити в Україну бойові танки. Офіційне рішення поки що не оголошено.

Водночас, у вівторок в Вашингтоні підтвердили, що Сполучені Штати розглядають можливість постачання основних бойових танків Abrams M1 для Збройних сил України.